cercul-de-donatori-header

Cercul de donatori

Cercul de donatori este un eveniment de strângere de fonduri pentru care un grup de oameni propun și selectează 3 proiecte din comunitate. În cadrul evenimentului, proiectele au la dispoziție max 12 minute să convingă audiența să le acorde fondurile și susținerea necesară.
În 2016 au avut loc 15 Cercuri de donatori în 12 orașe din țară. Peste 800 de donatori au sprijinit 44 de proiecte locale cu peste 243.000 de lei. În Braşov, Fundaţia Comunitară Braşov a organizat 5 ediţii de Cercuri de donatori, unde peste 400 de donatori au susţinut 15 proiecte locale cu fonduri în valoare de 71.100 de lei. La ultima ediție a Cercului de donatori, Fundația Comunitară Brașov a strâns 14.100 de lei pentru 3 proiecte locale: achiziţie de instrumente muzicale pentru Liceul de muzică Tudor Ciortea, organizarea evenimentului „Galeria terapiilor” pentru familiile copiilor cu dizabilităţi şi amenajarea curţii Asociaţiei pentru Asociaţia pentru Educaţie practică şi creativă.
Alte proiecte susţinute în ediţiile anterioare: o tabără de muzică pentru copii, un curs de mentorat pentru tinerii din mediul rural, mobilier de sortat haine pentru un centru care are grijă de oamenii străzii, produse uzuale pentru un adăpost care protejează femeile abuzate în mediul familial, renovarea unei case în care locuiesc copii fără părinţi, dotarea unui laborator de ştiinţe ale naturii, un program care sprijină tinerii care părăsesc centrul de plasament să-şi câştige independenţa în lumea “de afară”. Organizaţiile susţinute în ediţiile anterioare: Laborazon, Music Camp International, Adăpostul pentru femei abuzate “Esther”, Mirakolix, Fundaţia Bucuria Darului, Grupul de iniţiativă “Diversitate”, Asociaţia Zâmbeşte pentru Viitor, Fundaţia Casa mea, Grupul de creaţie format din Ana Maria Guguian şi Petra Binder, Asociaţia Artburg şi Asociaţia Junilor din Scheii Braşovului.

Cea de-a 6-a ediție va avea loc pe 16 noiembrie, la Bistro Ma Cocotte, str. Nicopole nr.34A.

La cea de-a şasea ediţie din noiembrie 2017 ne dorim să strângem peste 15.000 de lei pentru 3 proiecte locale. Pentru această ediție, vom  susține proiecte din domeniul educaţional:

Asociația Diaconia Ajutor Internațional BRAȘOV, proiect ”Intergenerații”

Centrul Diaconia, prin programul Intergenerațional, își propune să aducă împreună persoane care aparțin mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii, tinerii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută reciproc și primesc sprijin pentru o viață mai bună. Bugetul necesar este de 5.000 de lei, sumă care acoperă costuri legate de consumabile în atelierele organizate cu ajutorul voluntarilor seniori, costuri legate de alimente sau alte materiale pentru atelierele de bucătărie, pentru transportul copiilor la diferite ieșiri împreună cu voluntarii.

Grup de inițiativă Debate, proiect ”Debate Academy”

Debate Academy își propune să formeze liceeni care să ia parte în competiţiile locale, naţionale şi internaţionale de dezbateri academice în limba engleză. Sam Stevenson, profesor de engleză cu experienţă, jurat în competiţiile de debate din Bucureşti şi motorul principal al acestui proiect, îşi propune să aducă la Braşov o structură nouă de debate coaching care să pregătească elevii braşoveni pentru aceste competiţii naţionale şi internaţionale care devin din ce în ce mai populare în rândul tinerilor. Activităţile principale ale acestui proiect cuprind: sesiuni de training în engleză, organizarea de competiţii demonstrative în licee, competiţii bilunare de training, participarea la competiții internaționale de debate.
Valoarea integrală a proiectului depășeste suma de 12.000 de lei, însă fondurile în valoare de 5.500 de lei pe care aceștia doresc să le strângă la Cerc vor acoperi taxele de participare pentru 37 de elevi la 2 competiţii naționale și 2 internaționale.

Asociația Atelier Săcelean, proiect ”Muzică pentru sufletul și mintea copiilor noștri”

Principala problemă cu care se confruntă corul de copii săcelean, ”Prietenii Cântăreți”, o constituie lipsa fondurilor necesare pentru desfășurarea activității lor muzicale pe care nu și le pot achiziționa din fonduri proprii. Obiectivele principale ale proiectului sunt ca prin achiziționarea instrumentelor muzicale o serie de 12 copii din cor să învețe să cânte la chitară, pe lângă partea vocală. Scopul principal îl reprezintă formarea unei stime de sine pozitivă prin dezvoltarea și valorizarea calităților personale, cele muzicale în principal.

Cu finanțarea cerută, în valoare de 5.500 de lei, asociația se concentrează pe achiziția de instrumente muzicale, respectiv un număr de 8 chitare acustice + accesorii huse, capodastre, curele, acordoare, suporturi chitări și trepiede partituri. Pe lângă instrumente, grupul mai are nevoie și de sistem de sonorizare și amplificare.

Evenimentul este organizat de o echipă de voluntari în colaborare cu Fundația Comunitară Brașov. Din echipă fac parte: Gabriela Brașoveanu, Dana Lupșa, Diana Bjoza, Carmina Niculescu, Paula Meseșan, Andreea Tănase, Reli Popa Korodi, Oana Sava, Anca Gânscă, Mihaela Andrieș, Alina Moldovan, Alice Radu, Flavia Stamate.

Juriul care a selectat proiectele la această ediție este format din: Gabriela Brașoveanu, Diana Bjoza, Carmina Niculescu, Paula Meseșan, Andreea Tănase, Reli Popa Korodi, Oana Sava, Mihaela Andrieș, Alina Moldovan, Flavia Stamate.

Dacă vă doriți să participați la eveniment sau să aflați detalii despre acesta, contactați-ne pe e-mail la flavia@fundatiacomunitarabrasov.ro.

afis cerc de donatori nov 2017_fb