cercul-de-donatori-header

Cercul de donatori

Cercul de donatori este un mecanism de strângere de fonduri prin care un grup de oameni identifică și selectează 3 proiecte din comunitate care vor fi susținute financiar într-un eveniment public.În ultimii 2 ani, Fundaţia Comunitară Braşov a organizat 5 cercuri de donatori, evenimente care au mişcat peste 390 de oameni să doneze 72.000 de lei pentru mai multe proiecte locale. Printre acestea, donatorii au susţinut: o tabară de muzică pentru copii, un curs de mentorat pentru tinerii din mediul rural, mobilier de sortat haine pentru un centru care are grijă de oamenii străzii, produse uzuale pentru un adăpost care protejează femeile abuzate în mediul familial, cursuri de dezvoltare personală pentru liceeni, prin arta actorului.
Organizaţiile şi grupurile de iniţiativă susţinute în ediţiile anterioare: Laborazon, Music Camp International, Adăpostul pentru femei abuzate “Esther”, Mirakolix, Fundaţia Bucuria Darului, Grupul de iniţiativă “Diversitate”, Asociaţia Zâmbeşte pentru Viitor, Fundaţia Casa mea, Junii Brașoveni, asociația Artburg, Asociația de părinți Pro Musica, Asociația pentru Educație Practică și Creativă, Asociația Albert și zâmbete.

La cea de-a 5-a ediție, asociația Albert și zâmbete, a aplicat cu proiectul ”Galeria terapiilor, activităților și proiectelor de dezvoltare a copiilor cu nevoi speciale” și a strâns cu sprijinul comunității suma de 5.700 de lei.

Cu această confinanțare primită prin Cercul de Donatori, Asociatia Albert si Zambete va organiza Galeria Terapiilor de Recuperare și Dezvoltare a Copiilor cu Nevoi Speciale, în perioada 29-30 septembrie, la Brasov Business Park.  Galeria presupune centralizarea și diversitatea activităților, terapiilor, programelor sau echipamentelor pe care le pot accesa persoanele interesate de recuperare și dezvoltarea copiilor cu nevoi speciale.

Este un proiect de impact în mediul social care se adresează, în primul rând, familiilor, organizațiilor și instituțiilor care au ca scop și preocupare dezvoltarea potențialului copiilor cu dizabilități și/sau cu nevoi speciale, dar și firmelor, organizațiilor sau asociațiilor care derulează activități, programe sau proiecte educaționale și terapii specifice ce vizează dezvoltarea acestora sau o integrare mai eficientă în mediul social.

Proiectul răspunde unei nevoi stringente a familiilor, organizațiilor sau asociațiilor care au în tutelă copii cu nevoi speciale – aceea de a se informa cu privire la posibilitățile locale sau regionale de accesare a unor activități specifice care să contribuie la maximizarea potențialului de dezvoltare a acestor copii.

În cadrul Galeriei Terapeuților pentru copiii cu nevoi speciale veți avea ocazia să găsiți terapeuți specializați, să participați la workshopuri și conferințe, să cunoașteți părinți și copii care parcurg acest drum, împreună.

afis A1 program nou magazine.indd

Celelalte două proiecte finanțate la ultima ediție, sunt: Asociația de Părinți „PRO MUSICA – Tudor Ciortea”- Achiziția de instrumente muzicale cu coarde și Asociația pentru Educație Practică și Creativă, proiect ”Vânătorii de soare”. Ambele proiecte se află în curs de implementare.