stiintescu

Fondul Științescu

Credem în capacitatea fiecărui om de a-și depăși limitele. De a fi creatorul unei realități în acord cu potențialul și nevoile sale. Credem în resursele creatoare adânc însămânțate în ființa noastră.
Credem în evoluția prin educație. Educația realizată prin cooperare, dezvoltarea creativității personale și a motivației interioare a copiilor este motorul prin care putem ancora aceste idealuri în viața de zi cu zi.
Atunci când formatorii în educaţie înţeleg cât de important este rolul lor de a-i îndruma pe tineri în a-şi dezvolta abilităţile mai mult decât memoria, în a lucra împreună mai mult decât prin competiţie şi în a-şi folosi creativitatea pentru a inova şi a fi mai aproape de acel viitor pe care elevii lor şi-l doresc, atunci, în mod firesc, începe o reformă în educaţie.
Pentru aceşti formatori, pentru care “educaţia altfel” şi “ştiinţele exacte” se regăsesc printre pasiunile lor, am creat programul Fondul Ştiinţescu Braşov.
Mai mult detalii despre programul Fondul Științescu găsești pe site-ul oficial http://brasov.stiintescu.ro/.

NOUTĂȚI

În luna septembrie se întâmplă lucruri interesante în Fondul Științescu Brașov.

Copii și părinți, vă invităm în 16 septembrie la o zi petrecută împreună într-un mediu alternativ în care să testați, construiți, imaginați, demontați, colorați.

Braşov STEAM HUB își deschide porțile: veți face cunoștință cu formatori, veți testa programele educaționale alternative și vă veți distra împreună dacă acceptați provocările tehnice, artistice sau logice.

Veți putea cerceta standurile proiectelor, unde fiecare echipă va pregăti un test sau demo pentru voi: veți putea monta câteva piese într-un circuit electric, veți putea realiza un experiment de fizică sau chimie, veți imagina și chiar construi un oraș smart ori veți rezolva puzzle-uri inteligente care provoacă mintea și sfidează judecata clasică… și lista continuă!

Braşov STEAM HUB este locul unde găseşti resurse şi ajutor pentru a crea şi pune în practică ateliere inedite şi practice pentru copii. Finanțarea oferită de Fundația Comunitară Brașov prin programul Fondul Științescu este în valoare de 11.980 lei.

Echipa de proiect: Cătălina Anghel – coordonator proiect , Mihaela Gava – reprezentant educație, Carmen Ciuraru – responsabil comunicare și promovare, Elena Lupoaea-Petrea – expert educație nonformală și Iuliana Grigoriță – responsabil schimb de experiență Științescu Hub din Sibiu.

Scopul evenimentului este să crească interesul comunității pentru educația STEAM (Știinte, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică) și deopotrivă să ia contact cu o abordare nonformală a științelor și tehnologiei.

În proiectul pilot INFO CAR RACE, 30 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică “Gr. Moisil” Brașov au lucrat în echipe la asamblarea a 3 mașini electrice funcționale pe baza unor kituri speciale.

Fiecare echipă este coordonată de profesori ai liceului – Manuela Șerban, Laura Nițulescu, Monica Schiller și Titu Mastan, iar îndrumarea tehnică e făcută de specialiști din cadrul companiei Siemens Industry Software şi studenţi ai echipei BlueStreamline din cadrul Universităţii Transilvania. Procesul de construire a maşinilor electrice este ghidat de profesorul universitar Mihai Comşiţ şi managerul companiei Siemens Industry Software, Cristi Irimia.

Pe 23 septembrie, echipele vor participa la o cursă unde vor testa performanța mașinilor construite de ei în această vară, în parcarea mall-ului Coresi din Brașov.

Finanțarea oferită de Fundația Comunitară Brașov prin programul Fondul Științescu se este în valoare de 12.000 lei.

Mulțumim partenerilor noștri care au făcut posibilă existența acestui program. Împreună contribuim la crearea unei comunități puternice: Romanian-American Foundation, Benchmark Electronics România,  Viessmann, TURIST INFO.ro,

Hastag Kiwi și Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” (F.F.C.R.)

Urmărește implementarea proiectelor finanțate în prima etapă a Fondului Științescu Brașov pe site-ul dedicat fondului: http://brasov.stiintescu.ro/