stiintescu

Fondul Științescu

Credem în capacitatea fiecărui om de a-și depăși limitele. De a fi creatorul unei realități în acord cu potențialul și nevoile sale. Credem în resursele creatoare adânc însămânțate în ființa noastră.
Credem în evoluția prin educație. Educația realizată prin cooperare, dezvoltarea creativității personale și a motivației interioare a copiilor este motorul prin care putem ancora aceste idealuri în viața de zi cu zi.
Atunci când formatorii în educaţie înţeleg cât de important este rolul lor de a-i îndruma pe tineri în a-şi dezvolta abilităţile mai mult decât memoria, în a lucra împreună mai mult decât prin competiţie şi în a-şi folosi creativitatea pentru a inova şi a fi mai aproape de acel viitor pe care elevii lor şi-l doresc, atunci, în mod firesc, începe o reformă în educaţie.
Pentru aceşti formatori, pentru care “educaţia altfel” şi “ştiinţele exacte” se regăsesc printre pasiunile lor, am creat programul Fondul Ştiinţescu Braşov.
Mai mult detalii despre programul Fondul Științescu găsești pe site-ul oficial http://brasov.stiintescu.ro/.

CUM A FOST EDIȚIA PILOT ?

Prin Fondul Științescu încurajăm pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 8 şi 18 ani. Ne dorim ca, prin oferirea unor alternative inovatoare, elevii brașoveni să devină interesați de domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și să urmărească din pasiune să-și dezvolte o carieră în inovație și tehnologie.

În ediția pilot, 1.480 de copii au avut acces la educație alternativă ghidați de 54 de membri implicați în echipele de proiect. Cu 100.000 de lei, oferiți prin sprijinul a 6 finanțatori locali, 10 proiecte STEM au adus copiii mai aproape de provocări din știință, astronomie, tehnologie și robotică.

CUM TE POȚI IMPLICA?

Donează

Prin donaţia ta poţi susţine programul Fondul Științescu Brașov care încurajează educația în domeniul STEAM

Sponsorizează

Prin sponsorizarea pe care o realizezi, poţi susţine programul Fondul Științescu Brașov. Şi nu te costă nimic.

Mulțumim partenerilor noștri care au făcut posibilă existența acestui program. Împreună contribuim la crearea unei comunități puternice: Romanian-American Foundation, Benchmark Electronics România,  Viessmann, TURIST INFO.ro, Hastag Kiwi și Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” (F.F.C.R.).