Lansăm ediția a doua a programului Fondul Științescu Brașov

facebook_post

Fundația Comunitară Brașov, în parteneriat cu  Romanian-American Foundation își propune  ca prin Fondul Științescu să încurajeze pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 8 şi 18 ani. Ne dorim ca, prin oferirea unor alternative inovatoare, elevii brașoveni să devină interesați de domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și să urmărească din pasiune să-și dezvolte o carieră în inovație și tehnologie.

Căutăm proiecte creative, inovatoare, care arată că ştiinţele precum matematica, informatica, chimia, fizica, biologia, tehnologia, robotica, astronomia, aeronautica, arhitectura pot fi interesante şi incitante pentru tineri, facilitându-le înţelegerea unor fenomene simple, cu care intră în contact în viaţa de zi cu zi. Cu acestă ocazie, tinerii pot să descopere cum funcţionează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne şi cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Valoarea financiară totală a ediției 2018 a Fondului Științescu Braşov este de 140.000 lei, iar suma maximă care poate fi accesată de către un candidat pentru un proiect este de 14.000 lei, în funcție de complexitatea proiectelor.

Fondul Științescu Braşov, ediția 2 din 2018, este constituit din 55.000 lei  oferiți de Romanian American Foundation și alți 85.000 lei mobilizați de Fundația Comunitară Brașov de la finanțatori locali: Benchmark ElectronicsMiele RomâniaATOSDuvenbeck și Hastag Kiwi.

Un juriu independent, format din persoane cu experiență în diverse domenii corelate cu științele exacte, vor alege în a doua etapă de selecție proiectele care corespund criteriilor de selecție.

În ediția pilot din 2017, Fondul în valoare de 100.000 de lei, a fost constituit cu ajutorul a 5 companii locale (Benchmark, Viessman, Siemens, Turist Info, Hastag Kiwi) şi a unui partener naţional (Romanian American Foundation). Din acest fond au fost finanţate 10 proiecte STEM care au adus mai aproape de provocările științei, astronomiei, tehnologiei și a roboticii peste 1.480 de tineri din Braşov. Mai multe informații despre proiectele finanțate și rezultatele acestora se găsesc în filmul de prezentare al ediției pilot Științescu Brașov 2017.

Fondul Științescu se desfăşoară și în București, Iași, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Mureș, Cluj, Galați, Oradea, Sibiu, Făgăraş şi Bacău, prin fonduri similare gestionate de fundațiile comunitare locale.