Noaptea Albă a Galeriilor #2 la Brașov

facebookcover
Vineri, 6 octombrie 2017,  Noaptea Albă a Galeriilor continuă extinderea hărții artei contemporane pe plan artistic local și național.

O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 6 octombrie 2017, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00 în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

În Brașov se desfășoară cea de-a doua ediție a artei contemporane nocturne.
Peste 25 de spații găzduiesc peste 35 de artiști din domenii diverse: pictură, grafică, artă murală, teatru, fotografie, scenografie, design vestimentar, performance și instalații audio-video.

Pe 6 octombrie descarcă aplicația Noaptea galeriilor disponibilă pe IOS și Android, sau ia harta disponibilă în locațiile partenere, fă-ți planul și hai pe traseu! Pe bicicletă sau la pas, ai o noapte întreagă la dispoziție să descoperi expresii de artă contemporană în spații dedicate sau alternative.

La ediția de anul trecut din Brașov peste 3.500 de vizitatori s-au plimbat timp de 6 ore în 13 spații centrale, admirând munca a peste 25 artiști.

Despre NAG

Noaptea Albă a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din România care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști. Anul trecut peste 60.000 de insomniaci au cutreierat în toată țara pentru a descoperi artă contemporană.

În București, de-a lungul celor zece ediții desfășurate până în prezent, Noaptea Albă a Galeriilor a generat o hartă în care a fost făcută vizibilă infrastructura dinamică a spațiilor ce găzduiesc evenimente de artă contemporană. Noaptea Albă a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români, atât prin încurajarea contactului dintre artiști și galerii sau spații dedicate artei contemporane, cât și prin prezentarea artiștilor unui public extins, căruia îi oferă în fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generației din care face parte.

Informații complete vor fi disponibile în curând pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro si pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS).
____
Organizator NAG național: Asociația Ephemair
Organizator NAG local: Asociația Artburg
Partener principal NAG național: BRD Groupe Societe Generale
Parteneri locali: Agentia Metropolitana Brasov, Fundația Comunitară Brașov, Brașovul pedalează
Parteneri media locali: Eclectic narativ, 24 fun brasov, Cinema One, Coresi Shopping Resort

Pe plan local proiectul este finanțat din bugetul Primăriei Municipiului Brașov.