S-au infiintat inca 3 fundatii comunitare

• Postat la decembrie 17, 2015

• Comentariile sunt închise pentru S-au infiintat inca 3 fundatii comunitare

• Știri

Trei noi fundații comunitare ajută comunitățile din România să se ajute singure În Brașov, Dâmbovița și Galați, locuitorii au creat în 2015 fundații care să rezolve problemele comunității cu resurse locale. Fundațiile comunitare nou înființate fac parte dintr-o mișcare națională care numără acum 15 organizații: de la Oradea la Iași, de la Țara Făgărașului la București, toate create de localnici. Fundațiile comunitare se ocupă de întreaga comunitate: de la grupurile vulnerabile la ONG-uri, de la studenți emeriți la firme, de la instituțiile publice la donatori individuali. Le oferă un loc în care să-și găsească parteneri și să-și ducă la îndeplinire planurile de a face viața comunității mai bună. Și identifică probleme de sistem pe care le rezolvă cu ajutorul tuturor celor din comunitate. Pentru ca o fundație comunitară să ajungă să facă lucrurile acestea, însă, e nevoie de un proces destul de lung în care oamenii să se găsească, să își dorească aceleași lucruri pentru comunitatea lor, să își facă un plan, să treacă de proba de foc a primelor evenimente de atragere de fonduri și, mai ales, să fie sprijiniți pentru a trece mai ușor peste partea de început. Și asta face Asociația pentru Relații Comunitare, care din 2006 sprijină grupurile de cetățeni să transforme visul lor într-o organizație stabilă și cu impact în comunitate. Pentru cele trei noi fundații, procesul a început în februarie 2014, când Asociația pentru Relații Comunitare, cu sprijinul Romanian-American Foundation și al Raiffeisen Bank, a lansat un nou apel pentru susținerea de noi inițiative de constituire de fundații comunitare. Cele trei noi fundații comunitare vor primi sprijin pe termen lung de la Romanian-American Foundation. Jumatate din patrimoniul de constituire, în completarea resurselor mobilizate pe plan local, a fost susținut cu ajutorului sprijinului financiar din partea Raiffeisen Bank. Deși sunt construite pe aceleași principii, cele trei noi fundații comunitare vor fi diferite în modul de acțiune, proiectele pe care le vor iniția și cauzele pentru care vor strânge bani. Pentru că fiecare fundație comunitară în parte este o reflecție a comunității pe care o reprezintă și o soluție pentru nevoile ei specifice. Ele vor construi însă, întotdeauna, la viziunea unei societăți solidare și puternice.