cercul-de-donatori-header

Cercul de donatori

Cercul de donatori este un eveniment de strângere de fonduri pentru care un grup de oameni propun și selectează 3 proiecte din comunitate. În cadrul evenimentului, proiectele au la dispoziție max 12 minute să convingă audiența să le acorde fondurile și susținerea necesară.

În 2017 au avut loc 15 Cercuri de donatori în 12 orașe din țară. Peste 900 de donatori au sprijinit 44 de proiecte locale cu peste 256.000 de lei. În Braşov, Fundaţia Comunitară Braşov a organizat 6 ediţii de Cercuri de donatori, unde peste 500 de donatori au susţinut 18 proiecte locale cu fonduri în valoare de 86.400 de lei.

La ultima ediție, echipa Cercului de donatori a strâns 15.300 de lei pentru 3 proiecte locale: proiectul Intergenerații propus de Diaconia Ajutor Internațional, Clubul de Debate Sam Academy și corul de copii Atelier Săcelean.

Alte proiecte susţinute în ediţiile anterioare: achiziţie de instrumente muzicale pentru Liceul de muzică Tudor Ciortea, organizarea evenimentului „Galeria terapiilor” pentru familiile copiilor cu dizabilităţi şi amenajarea curţii Asociaţiei pentru Asociaţia pentru Educaţie practică şi creativă, o tabără de muzică pentru copii, un curs de mentorat pentru tinerii din mediul rural, mobilier de sortat haine pentru un centru care are grijă de oamenii străzii, produse uzuale pentru un adăpost care protejează femeile abuzate în mediul familial, renovarea unei case în care locuiesc copii fără părinţi, dotarea unui laborator de ştiinţe ale naturii, un program care sprijină tinerii care părăsesc centrul de plasament să-şi câştige independenţa în lumea “de afară”. Organizaţiile susţinute în ediţiile anterioare: Laborazon, Music Camp International, Adăpostul pentru femei abuzate “Esther”, Mirakolix, Fundaţia Bucuria Darului, Grupul de iniţiativă “Diversitate”, Asociaţia Zâmbeşte pentru Viitor, Fundaţia Casa mea, Grupul de creaţie format din Ana Maria Guguian şi Petra Binder, Asociaţia Artburg şi Asociaţia Junilor din Scheii Braşovului.

_______________________________________________________________________________________

Cea de-a 7-a ediție va avea loc pe 14 noiembrie, la hub cultural Visssual, str. Fabricii.

La această a șaptea ediție finanțăm 3 proiecte care activează comunități din rural și urban. Sprijinim o asociație să revitalizeze prin artă stradală o zonă de 40mp din centrul orașului, oferim posibilitatea unui grup de inițiativă format din medici rezidenți să ofere kit-uri de sănătate pentru 300 de persoane din medii devaforizate și ajutăm la creșterea încrederii și respectului de sine prin organizarea unor zile de naștere speciale pentru 18 copii din centrele de plasament din județul Brașov.

Detalii despre proiecte și echipă pe: pagina de Facebook a Cercului de Donatori Brașov.

Evenimentul este organizat de o echipă de voluntari în colaborare cu Fundația Comunitară Brașov. Din echipă fac parte:  Laura Popeea, Oana Sava, Anca Gânscă, Alina Moldovan, Alice Radu, Flavia Stamate, Cristina Popa, Gabriela Brașoveanu, Dana Lupșa, Diana Bjoza, Carmina Niculescu, Paula Meseșan, Nicoleta Chichernea, Laura Morariu, Elena Beloiu, Dana Benga, Andrea Vrinceanu, Antoaneta Galeș.

Dacă vă doriți să participați la eveniment vă puteți înscrie completând acest formular și automat veți fi pe lista de invitați.