Eveniment dedicat celei de-a doua ediții Științescu

de Fundatia Comunitara Brasov

În 14 decembrie de la ora 16.00 vă invităm la un eveniment dedicat științei, ce va avea loc la Aula Universității Transilvania Brașov, unde vrem să-ți arătăm ce s-a întâmplat în cea de-a doua  ediție a Programului Fondul Științescu Brașov. Vei afla mai multe despre cele 12 proiecte pe care le-am finanțat, despre coordonatorii Științescu și sutele de copii și tineri care au participat la aceste ateliere.

Vino să iei contact direct cu proiectele Științescu, să treci pe la standurile unde fiecare echipă va pregăti experimente și provocări care vor explora activitatea atelierelor susținute de ei. Vei avea ocazia să admiri roboții construiți cu ajutorul Embedded Development alături de Academia de Informatică, să participi la experimente de fizică, biologie și chimie împreună cu Centrul de educație Schubz și asociația Learning by Teaching și să explorezi realitatea virtuală accesând tehnologia viitorului împreună cu cei de la Colegiul Național Andrei Șaguna.

Găzduim expoziția cu lucrările elevilor Liceului de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov cu tema ”Spațiul de relaxare și educație în aer liber” și cu obiecte realizate de elevi in cadrul programului educational Protoshop și demonstrație de printare 3D.

Alături de Școala de vară- Learnex vom construi un Smart City în miniatură – un oras „smart” care folosește tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăți transportul public, a reduce poluarea și consumul de energie. Pe scurt, un oraș care folosește tehnologia pentru a îmbunătăți viața locuitorilor, cu respect față de mediul care ne înconjoară.

Te invităm și la instalații aparent inexplicabile: piramida holografică, globul de plasmă, becul care levitează, instalația Bloom, motoarele homopolare, generatorul gravitațional, pendula din lemn, instalații care au constituit materiale didactice spectaculoase în proiectul Experimentarium, mult apreciate de cei mici.

Iar cu restul activităților ne dorim să te surprindem la fața locului.

Prin Programul Fondul Științescu, dezvoltat de Fundația Comunitară Brașov, în 2018 au fost finanțate 12 proiecte, care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor, în valoare totală de 140 000 lei.

Ediția a doua a acestui program a fost posibilă datorită sprijinului financiar alocat de partenerii noștri: Romanian-American Foundation, Benchmark, Miele, ATOS, Duvenbeck Logistics și Hastag Kiwi.


Despre autor


Fundatia Comunitara Brasov


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *